Diana

DAMESSCHIETAFDELING ” DIANA”

Tijdens het St.Hubertusfeest in november 1968 werd het idee geopperd een damesschietvereniging op te richten zoals in Kekerdom toen al bestond. De heer Piet v.d.Bergh trommelde een vijftiental dames bij elkaar en Diana was geboren. Op maandag 3 december werd de eerste schietavond gehouden in cafè Oomen. Hier sneuvelde menige ruit door een afgedwaalde of misgeschoten kogel. Na enige tijd verhuisde we naar de zaal waar we iets meer ruimte hadden. Enkele jaren later kregen we van de heren van de schutterij de beschikking over een gedeelte van hun schietbaan. In die tijd werd ook de eerste eigen luchtbuks gekocht en groeide het aantal leden tot 32.

In de loop der jaren waren er regelmatig contactavonden met schutterijen uit Kekerdom, Ooy en Beek alsmede met schietvereniging St.Anthonis en Robin Hood uit Groesbeek. De Dianadames gingen zelfs ook het buitenland in en waren regelmatig te gast bij Schießverein Frasselt. Jammer dat deze verenigingen geen damesafdeling meer hebben. Diana heeft zich als enige door de jaren heen met alle ups en downs toch staande weten te houden en mag nog drie dames van het allereerste uur tot zich rekenen. Vandaar dat de leeftijd van de leden van Diana varieert van 20 tot 75 jaar. Een vereniging die niet aan een leeftijd gebonden is.

Na 28 jaar als zelfstandige vereniging te hebben bestaan sloot Diana zich in 1996 aan bij Schutterij St.Hubertus, tot 2017.